Hej Johan!

Den 15 februari lämnade Louise Lindh över stafettpinnen till Johan Ladenberg som är ny VD för Lundbergs Fastigheter. Louise själv tog över som styrelseordförande i Lundbergs Fastigheter i samband med VD-bytet. Louise och Johan har arbetat nära varandra sedan 2005 och samarbetet fortsätter nu alltså i deras nya roller. Vem är då Johan? Vi har ställt honom några korta frågor.

Johan Ladenberg, VD för Lundbergs Fastigheter sedan 15 februari 2024

 

Grattis till nya rollen, hur känns det?

Mycket hedrande och väldigt roligt, extra roligt att få möjlighet att leda ett så fint bolag som jag också varit engagerad i under lång tid. Inne på nittonde året för att vara exakt.

Vem är Johan?

En intresserad person som gärna lyssnar in andras åsikter för att därefter kunna fatta så kloka beslut som möjligt. Jag har en stark känsla för rättvisa och ogillar starkt oärliga människor, men tror mycket på att ge alla den chans de förtjänar.

Vad är det bästa med Lundbergs Fastigheter?

Alla kompetenta och engagerade medarbetare, det är deras kunskap och driv som gör skillnad!

Hur ser du på branschen och bolaget framåt?

Branschen genomgår en förändring sedan ett antal år tillbaka där hållbarhet och digitalisering tagit större plats. Vi behöver naturligtvis följa den utvecklingen noga samtidigt som vår basaffär och kundfokus fortsatt kommer att vara mycket viktiga och en stor konkurrensfördel.

Vi får gång på gång kvitto på att vi är ett kundfokuserat bolag, vilket jag är helt övertygad är en förutsättning för goda resultat framöver. Jag ser mycket positivt på vår väg framåt, vi har stora möjligheter att även fortsättningsvis vara framgångsrika och därmed fortsätta kunna ta marknadsandelar.

Familj och fritid?

Har fru och två barn, bor Ekängen i Linköping där jag också är född och uppvuxen. Flyttade tillbaka till Linköping när jag började på Lundbergs Fastigheter efter juridikstudier, arbete på advokatbyrå samt fastighetsbolag i Stockholm. Jag uppskattar träning i form av padel, tennis, och vandringar.

Oväntad talang?

Jag fortsätter att skriva på den bok som jag aldrig verkar få färdig, men det som händer nu kan kanske ge mig ytterligare stoff att väva in i handlingen!