Välkommen till sommar i city!


I sommar vill vi erbjuda Norrköpingsborna ett nytt besöksmål för hemestern. Här är du välkommen att njuta av en härlig sommar i city med ett unikt utbud av caféer, restauranger och butiker, och nya mötesplatser där vi kan umgås på ett coronasäkert sätt. Här finns allt från uteserveringar att njuta av till sköna platser att vila på en stund. Dessutom ett sommartorg fyllt med spel och roliga aktiviteter för hela familjen.

Det började med en fjäril i form av en graffitimålning på Linden köpcentrum i samband med kulturnatten. I sommar flyger fjärilarna vidare längs Olai Kyrkogata och Norrköping city när de tillsammans med härliga lampskärmar, möbler m.m. sätter färg på Hantverkargatan och Olai Kyrkogata. Enkla möbler av återvunna material har fått ligga till grund för den pop-up park som tagit form i början av gatan, vid Centrumkyrkan.

Varmt välkomna till sommar i city!

En bild för en kolumn om Ett sommartorg fyllt med roliga aktiviteter

Ett sommartorg fyllt med roliga aktiviteter

Högst upp på sommargågatan, vid Centrumkyrkan och Olai Kyrkogata 40, har vi skapat ett härligt sommartorg fyllt med roliga aktiviteter för hela familjen. Här kan du slå dig ned och vila en stund, njuta av en medtagen lunch vid någon av sittplatserna, utmana vännerna i spel, låta Weibulls lära dig mer om odling, låna idrottsutrustning från Fritidsbanken och mycket mer!

Sommartorget presenteras tillsammans med:

Slå dig ned på en uteservering

Längs sommargågatan finns det flera härliga uteserveringar att välja mellan. Slå dig ned och njut av en kopp kaffe på Nelins café & conditori, beställ en äkta italiensk pizza på Il Cibo eller prova Dubbel Dubbels fantastiska dumplings! Här finns något för alla smaker, det är bara att välja och vraka.

Il Cibo
Dubbel Dubbel
Lingonfabriken
Jolla Choklad & Dessert
Brödernas kafé
Nelins Café & Conditori

Utmana vännerna i spel

På sommartorget utanför Olai kyrkogata 40 kan du slå dig ned i härliga sittgrupper. Här kan du vila trötta ben eller bara sitta ned och njuta en stund. Spelsugen? Utmana vännerna i brädspel! Spelpjäser till schack, fia med knuff och kinaschack kan du låna från Centrumkyrkans café eller Fritidsbanken. På Nelins Café & Conditori kan du även låna kubb och boule!

Nelins Café & Conditori
Centrumkyrkans café

Ta en glass

Vad är inte mer somrigt än att unna sig en riktigt god glass! Längs sommargågatan erbjuds flera glasstopp för dig som är riktigt glassugen. På Jolla Choklad & Dessert kan du exempelvis njuta av äkta hemmagjord glass i fantastiska smaker och på Nelins Café & Conditori erbjuds Sänkdalens populära klassiker.

Jolla Choklad & Dessert
Nelins Café & Conditori
Lindahls Bageri

Sommarerbjudande i Norrköpings city

Välkommen att hämta ditt häfte laddat med somriga erbjudanden i någon av våra butiker! Häftet går även att använda digitalt och finns att hämta här!

Lär dig odla tillsammans med Weibulls!

På sommartorget kan du och dina barn lära dig mer om odling tillsammans med Weibulls! Weibulls vill på ett lekfullt sätt uppmuntra de mindre att odla och lära sig mer om vad som händer i odlingsprocessens olika stadier. Utforska Weibulls fantastiska pallkragar och sitt ned och njut bland blommor och växter!