Välkommen till Innerstan

Mitt i Norrköping skapar vi det vi kallar Innerstan. Kvarter med människan i centrum – kvarter för livet. Här möter arbetslivet fritiden, vardagen möter helgen. Första daten möter första jobbet, affärsuppgörelsen möter shoppingrundan. Här möts människor, här möts känslor. Det glada leendet och skrattet, den nervösa blicken och den allvarliga tonen. Här finns doften av morgonkaffet från dagens första möten såväl som den uppsluppna stämningen på eftermiddagens nätverk. De raska stegen när tiden är knapp, den strosande helgflanören när tiden är oviktig. I Innerstan är smarta tjänster, unika affärs-koncept och spännande kontorslösningar lika självklara som shoppingrundor, kultur, träning, restaurangbesök och alldeles för sena utekvällar. Här skapas upplevelser som skapar minnen – minnen för livet. 


Projektet innebär stora förändringar i befintliga fastigheter och ett nytt arkitektoniskt utseende. De i dag stängda fasaderna byts ut till nya lösningar som ger en modern och attraktiv känsla i kvarteren. Ett tydligt formspråk med ett rastermöster skapar en transparens och släpper in mycket ljus i kontorslokalerna. I entréplan flyttas fasaderna ut och visionen är ett naturligt flöde mellan inne och ute. 

Våra citykvarter med galleriorna Linden och Spiralen i spetsen har i mer än 40 år varit den naturliga shoppingdestinationen i Norrköping. Nu tar vi nästa steg för skapa ett mer relevant innehåll och en miljö där människor trivs och vill spendera tid – oavsett om det är dag, kväll, arbetstid eller fritid. 

2022 inleddes vårt stora projekt där fastigheterna Tulpanen 18 och Liljan 6, som idag utgör Spiralens köpcentrum, genomgår en såväl invändig som utvändig förnyelse. Projektet är ett samarbete mellan Lundbergs Fastigheter och Förvaltnings AB Lunden och kan beskrivas som strukturomvandling i praktiken, där ett nytt innehåll skapar attraktionskraft genom ett bättre och mer relevant utbud. Butiker, restauranger, caféer och kultur möter näringslivet på ett alltmer sömlöst sätt.  

Köpcentrumets övre plan kommer helt och hållet omvandlas till kontor och framför allt en mötesplats för näringslivet genom etableringen av co-workingaktören Dospace. Anläggningen blir Sveriges största coworking utanför storstäderna och med sitt unika läge, mitt i Norrköpings traditionella citykvarter, är etableringen ett tydligt exempel på stadskärnors utveckling och utvidgade funktion. Dospaces etablering är om 3 000 m2 där de kommer erbjuda drygt 200 arbetsplatser och en mötesarena för 160 personer. En ny kontors-mötes- och konferensarena där trivsel, kunskapsutbyte och samverkan står i fokus.

Under 2022 har en större invändig omvandling ägt rum där flera butiker fått nya lägen för att förtäta och skapa en tydligare klustring och på så sätt bidra till en bättre upplevelse för besökarna såväl som hyresgästerna. Större delen av den utvändiga förnyelsen kommer att genomföras under 2023.