Vår historia

Allt startade i Norrköping 1944

En bild för en kolumn om Vi firar 80 år!

Vi firar 80 år!

Lars Erik Lundberg grundade Lundbergs i Norrköping 1944, endast 24 år ung. Som nytänkande byggnadsingenjör insåg han tidigt att det borde finnas värde i att äga och förvalta fastigheterna själv, istället för att sälja dem när de var färdigbyggda. Resten är svensk fastighetshistoria. Idag är Lundbergs Fastigheter ett stolt, helägt dotterbolag till investeringsbolaget Lundbergs – ett börsnoterat ”familjeföretag” med över 50 000 aktieägare i Sverige och i utlandet.

Lars Erik Lundberg verkade i företaget ända till 1991, först som vd och sedan som styrelseordförande. Sonen Fredrik Lundberg övertog det operativa ansvaret 1981 och är idag vd för investeringsbolaget Lundbergs. Döttrarna Louise Lindh och Katarina Martinsson representerar tredje generationen i familjen Lundberg, och har länge varit aktiva i såväl styrelsearbete som i operativa roller. Louise Lindh tillträdde som vd i Lundbergs Fastigheter 2017. Lars Eriks idéer om långsiktigt ansvarstagande är minst lika levande i företaget idag, och en självklar ledstjärna i vårt arbete för ett hållbart cityliv.

 

Historien om Lundbergs

80 år har gått sedan Lars-Erik Lundbergs startade sitt företag i Norrköping. Mycket har hänt sedan dess. Häng med på vår resa från 1944 till idag!

””

Vi älskar städer!

100 000 människor bor, jobbar eller besöker våra fastigheter varje dag, året runt. En otroligt inspirerande siffra, om du frågar oss. Vi finns i tio städer i Sverige, i ett band från Göteborg i väst till Stockholm i öst. På samtliga platser erbjuder vi bostäder och kommersiella lokaler för kontor och handel – alltid i attraktiva citylägen.  

Vi är stolta över att finnas i din stad, och det är lätt att träffa oss. Antingen på vårt lokala kontor, i ditt område eller digitalt. På Lundbergs Fastigheter tar vi helhetsansvar för våra kvarter – hela vägen från förvaltning och skötsel till det långsiktiga ägandet. Det gör att vi kan lösa både små och stora frågor på ett hållbart sätt.

Hitta vårt kontor i din stad
””

Vårt hjärta slår för stadsutveckling

Vad är det bästa för staden? För individen? För tryggheten, klimatet och ekonomin? Och hur ska miljöer utformas och fyllas för att bli levande, dynamiska och attraktiva mötesplatser där människor verkligen vill vara? Om tio år? Hundra?

Samhällsutvecklingen har alltid gått snabbast i städerna, och just nu händer positiva saker i ovanligt snabb takt. Vi är helt klart på väg mot citymiljöer som är mer hållbara, mer inbjudande, mer mångfacetterade, mer levande. Stadskärnorna får nytt utbud och fler funktioner än förut – inte minst som ett extra vardagsrum där människor gärna spenderar sin fritid. Vår stora omvandling i Innerstan i Norrköping är ett exempel på hur vi tar stadskärnan in i framtiden. 

Innerstan
""

Vi vill ge människor möjlighet att leva bättre liv

Våra kunder är det viktigaste vi har och deras upplevelse ska alltid vara i fokus. Det är lätt att säga men kräver ett hårt jobb från alla våra medarbetare. De engagerar och anstränger sig varje dag för att ge våra hyresgäster en så bra kundupplevelse som möjligt.

Sedan flera år tillbaka mäter vi våra bostadshyresgästers upplevelse genom att delta i fastighetsbranschens stora kundundersökning AktivBo. I undersökningen ställer vi frågor om hur hyresgästerna upplever sitt boende och vår service och flera år i rad har vi fått resultat som är i absoluta framkant i branschen. 2023 fick vi återigen ta emot det ärofyllda priset Kundkristallen i kategorierna Högsta serviceindex, Högsta produktindex och Högsta profil. Det är vi otroligt stolta och glada över!

 

Läs mer om Kundkristallen