Länge leve långsiktigheten!

Lars Erik Lundberg grundade företaget i Norrköping 1944, endast 24 år ung. Som nytänkande byggnadsingenjör insåg han tidigt att det borde finnas värde i att äga och förvalta fastigheterna själv, istället för att sälja dem när de var färdigbyggda. Resten är svensk fastighetshistoria. Idag är Lundbergs Fastigheter ett stolt, helägt dotterbolag till investeringsbolaget Lundbergs – ett börsnoterat ”familjeföretag” med över 50 000 aktieägare i Sverige och i utlandet. 

Lars Erik Lundberg verkade i företaget ända till 1991, först som vd och sedan som styrelseordförande. Sonen Fredrik Lundberg övertog det operativa ansvaret 1981 och är idag vd för investeringsbolaget Lundbergs. Döttrarna Louise Lindh och Katarina Martinsson representerar tredje generationen i familjen Lundberg, och har länge varit aktiva i såväl styrelsearbete som i operativa roller. Louise Lindh tillträdde som vd i Lundbergs Fastigheter 2017, och två år senare firade vi 75-årsjubileum. Lars Eriks idéer om långsiktigt ansvarstagande är minst lika levande i företaget idag, och en självklar ledstjärna i vårt arbete för ett hållbart cityliv.

" "

Häng med på vår resa till framtiden!

Vill du vara med och skapa förutsättningar för ett hållbart cityliv? Oavsett roll hos oss behöver du ha inställningen och viljan att alltid hjälpa kunden och att alltid känna ansvar för framtiden.

Jobba hos oss
””

100.000 människor. 10 städer. 365 dagar om året.

Vi finns i tio städer i Sverige, i ett band från Göteborg i väst till Stockholm i öst. På samtliga platser erbjuder vi attraktiva citylägen inom Living, Business och Leisure.

Våra städer
””

Med tryggheten i fokus! 

Vi är aktiva i flera stadsutvecklingsprojekt som har tryggheten i fokus. I vårt eget arbete jobbar vi ständigt för att hålla miljöerna kring fastigheterna trygga och säkra, samtidigt som vi vill bidra till ett city där alla åldrar trivs och vill umgås. Ett hållbart cityliv 24 timmar om dygnet.

Stadsutveckling