Så betalar du din hyra

Du betalar din hyra i förskott varje månad. Det betyder att hyran för exempelvis mars ska vara betalad senast den sista februari. Ett enkelt och klimatsmart betalningssätt är att använda antingen autogiro eller e-faktura. 

Betala med autogiro

Att betala hyran med autogiro är enkelt och kostar ingenting extra. Du slipper också tänka på krångliga OCR-nummer och kan vara säker på att din hyra betalas i tid. Om du ska ansöka om autogiro behöver du stå som hyresgäst eller avimottagare på ditt hyresavtal. Gör du inte det kan du kontakta oss så hjälper vi dig.

För att ansöka om autogiro fyller du i blanketten som du hittar här och skickar tillbaka den till oss, antingen per post eller som PDF till mailadressen info@lundbergs.se. Det är viktigt att du skriver under blanketten innan du skickar in den till oss. Så snart ditt autogiro är registrerat drar vi hyran automatiskt från ditt konto den näst sista bankdagen varje månad.

Vill du dessutom slippa pappersavierna kan du anmäla dig till e-faktura. Då skickar vi fakturan enbart för kännedom till din internetbank, samtidigt som den automatiska betalningen sker via autogiro.

Observera att om du skulle få hyresavier av oss strax före eller efter att du ansökt om autogiro, ber vi dig att betala dessa tills att du har fått nya avier från oss med ett makulerat inbetalningskort.

Betala med e-faktura

Med e-faktura får du en elektronisk faktura skickad direkt till din privata internetbank. Uppgifterna är automatiskt ifyllda och det enda du behöver göra är att godkänna fakturan och se till att den blir betald. Skulle du inte betala e-fakturan får du en betalningspåminnelse per post.

Du ansöker om e-faktura i din egen internetbank. Du behöver därför vara ansluten till en internetbank och kunna betala dina räkningar via internet. För att kunna ansöka om e-faktura måste du även stå som hyresgäst på ditt hyreskontrakt. När du ansöker om e-faktura hos din internetbank ska du söka efter namnet Fastighets AB L E Lundberg istället för Lundbergs Fastigheter.

Observera att om du skulle få avier av oss strax efter att du ansökt om e-faktura, ber vi dig att betala dessa. Då har ditt ärende troligtvis inte hunnit registreras än.

Kontakta oss om du vill ha hjälp

Har du frågor kring autogiro, e-faktura eller din hyra? Kontakta oss på telefonnummer 011-21 65 00 eller maila oss på info@lundbergs.se så hjälper vi dig.