Inreda och fixa

Gillar du minimalistiskt och avskalat eller ombonat och mysigt? Föredrar du dyra märkesprylar eller gillar du att fynda saker begagnat? Även om du hyr din lägenhet vill vi förstås att du ska känna att det är ditt hem.

Det finns en hel del du får göra i din hyreslägenhet, men inte allt. Här har vi samlat en del information om vad som gäller, men tveka inte att kontakta oss om du är osäker.

El och installation

Spänningen i eluttagen i din lägenhet är 230 volt. Om du har köpt elektriska apparater utomlands är det viktigt att du noga läser igenom vilken spänning som de är tillverkade för innan du använder dem.

I taket sitter uttag som passar för taklampor. Du får inte byta takuttag, så om kontakten till din taklampa inte passar takets uttag måste du alltså byta kontakten på din lampa.

Om du vill installera diskmaskin, tvättmaskin eller torktumlare vill vi att du först hör av dig till oss.

Skruva och borra

Även om du hyr din lägenhet vill vi förstås att du ska känna att det är ditt hem. Det finns en hel del du får göra i din hyreslägenhet, men inte allt.

Det är inte tillåtet att skruva eller borra i kakel i badrum och kök. Det kan förstöra ytskikt och fuktspärrar bakom kaklet och orsaka vattenskador och mögel. Tänk också på att använda rätt skruv till rätt sorts vägg när du sätter upp hyllor och tavlor. Känner du dig tveksam kan du alltid fråga oss om råd.

Tapetsera och måla

Även om du hyr din lägenhet vill vi förstås att du ska känna att det är ditt hem. Det finns en hel del du får göra i din hyreslägenhet, men inte allt.

Det är tillåtet att tapetsera eller måla på egen hand, men du får bekosta renoveringen själv. Tänk på att arbetet ska hålla samma kvalitet som om en yrkesman hade utfört arbetet. Om du flyttar kan du även behöva återställa det till hur det såg ut innan renoveringen. Därför är det bra att rådfråga oss innan du gör om.