Flytta, byta eller hyra ut

Vill du kanske flytta till ett annat område, byta till en större lägenhet eller hyra ut i andra hand? På den här sidan har vi samlat information för dig som vill förändra din bostadssituation på något sätt.

 

 

På vår hemsida kan du enkelt göra intresseanmälan för en eller flera lediga lägenheter och sedan följa uthyrningsprocessen på Mina sidor. Även om du är befintlig hyresgäst hos Lundbergs Fastigheter kan vi tyvärr inte ge dig företräde, utan du söker ny bostad på samma sätt som alla andra.

Uppsägning

Om du bestämt dig för att flytta måste du säga upp din lägenhet. Uppsägningen ska göras skriftligen med en underskrift från samtliga personer som står på avtalet. Du kan antingen skriva din uppsägning själv eller använda det formulär som finns på ditt hyresavtal. Du hittar även hyresavtalet här på Mina sidor under ”Mitt boende”.

Det som måste finnas med i din uppsägning är:

  1. Namn
  2. Personnummer
  3. Adress
  4. Hyresavtalsnummer
  5. Telefonnummer vi kan nå dig på
  6. Signatur från samtliga parter som står på hyreskontraktet

Du kan antingen skicka uppsägningen via post till ditt lokala kontor eller som en inscannad bilaga till e-postadress info@lundbergs.se. Du får alltid tillbaka en skriftlig bekräftelse.

Uppsägningstid

Uppsägningstiden är tre hela kalendermånader från det att vi tagit emot din uppsägning. Det här betyder att om du till exempel lämnar in din skriftliga uppsägning den 11 februari, gäller uppsägningstiden från den 1 mars och tre månader framåt.

Kom ihåg att adressändra i god tid innan du flyttar. Du behöver även göra en flyttanmälan hos Skatteverket för att de ska ändra din folkbokföringsadress.

Flyttstäda

Strax efter att du har flyttat ut ska någon annan flytta in. Därför är det viktigt att du lämnar lägenheten ren, fräsch och i gott skick. För att säkerställa att lägenheten håller det skick som vi förväntar oss ber vi dig att flyttstäda enligt vår checklista.

Byta lägenhet eller hyra ut i andra hand

Om du vill byta lägenhet med någon annan av Lundbergs Fastigheters hyresgäster behöver du vårt tillstånd. Kontakta oss, så undersöker vi om ett byte är möjligt. För att hyra ut din lägenhet i andra hand behöver du ett godkännande från oss. Kontakta därför alltid oss om det blir aktuellt.

 

Tillbaka till För dig som hyresgäst