Viktigt att tänka på som hyresgäst

När du bor hos Lundbergs Fastigheter ska du må bra och känna dig trygg, både i din lägenhet och i utemiljön i ditt område. För allas trivsel och säkerhet finns därför en del saker du som hyresgäst bör tänka på och ta ansvar för.

 

 

Rökfria fastigheter

Våra fastigheter är rökfria, något som sedan 2014 finns inskrivet i hyresavtalet. Rökfria fastigheter ger ökad brandsäkerhet, samtidigt som en rökfri miljö både underlättar för allergiker och förbättrar den allmänna trivseln.

Rökning är inte tillåtet i lägenheter eller gemensamma utrymmen, och heller inte på balkonger och gårdar. Förbudet gäller även rökning med e-cigarett.

På balkongen

Balkongen är en plats där du ska kunna njuta av en kopp kaffe, frisk luft, lugn och ro. För att alla ska trivas är det viktigt att visa hänsyn.

Vill du plantera blommor och växter på din balkong går det bra, men det är viktigt att blom- och odlingslådor monteras på insidan av balkongen för att minska risken att något faller ner.

Det är inte tillåtet att mata fåglar från din balkong. Du ska även undvika att skaka mattor från balkongen eftersom skräpet lätt hamnar hos grannen en trappa ned.

Grilla

Visst är det härligt att grilla? För att våra hyresgäster ska få möjlighet att njuta av grillning har många av våra gårdar avsedda grillplatser.

Var noga med att släcka och städa ordentligt efter dig så det blir enkelt och trevligt för nästa grillsällskap. På din balkong eller uteplats är det endast tillåtet att grilla med elgrill. Prata också gärna med dina grannar innan du grillar, så att de tycker att det är okej.

Husdjur

I de allra flesta fall får du ha husdjur i din lägenhet, men tänk på att du inte får rasta ditt husdjur på innergården eller runt våra fastigheter.

Du ska även alltid ha ditt husdjur kopplat eftersom dina grannar kan vara rädda eller allergiska. Om du vill montera ett balkongnät för att kunna låta dina husdjur vistas på balkongen vill vi att du kontaktar oss först. Gör i så fall en serviceanmälan via Mina sidor.

Störande ljud

För att alla hyresgäster ska trivas är det viktigt att visa hänsyn. Huset ska därför vara så tyst som möjligt mellan kl 22.00 på kvällen och kl 06.00 på morgonen. Även andra tider på dygnet kan det vara bra att prata med grannarna innan du bjuder in till kalas eller spelar hög musik.

Brandsäkerhet

Vi på Lundbergs Fastigheter ser till att det finns brandvarnare i alla lägenheter. Brandvarnarna får inte monteras ned och du som hyresgäst ansvarar för att regelbundet kontrollera att brandvarnarens batteri fungerar som det ska. Behöver du hjälp med att byta batteri gör du enklast en serviceanmälan via Mina sidor.

Trapphusen ska hållas fria från personliga tillhörigheter bland av brandsäkerhetsskäl. Det är även viktigt om fastigheten skulle behöva utrymmas. Barnvagnar, rullatorer m.m. förvarar du därför i din lägenhet eller avsedda utrymmen.

Skulle en brand uppstå – stäng dörren till det brinnande rummet och ring 112.

 

Tillbaka till För dig som hyresgäst