En bild för en kolumn om Lilla Lundbergsloppet

Lilla Lundbergsloppet

Vi är en del av Generation Peps folkrörelse för barn och ungas hälsa och Lilla Lundbergsloppet är en del i vårt engagemang för att inspirera och väcka lusten till rörelse hos barn och unga. Loppet föddes i Norrköping där det är en del av NKPG City Norrköpings Stadslopp som arrangeras av idrottsföreningen Tjalve IF. Sedan starten 2019 har loppet växt och utvecklats och idag arrangeras det i flera av våra städer. 

I Lilla Lundbergsloppet är alla vinnare! Här springer, joggar, går eller rullar barnen längs en bana som kantas av musik, såpbubblor och en peppande publik. Alla deltagare får nummerlapp, medalj och en goodiebag med härliga prylar. Med gratis deltagande vill vi öppna dörren till en rolig upplevelse som väcker lusten till rörelse och aktivitet!

Det första Lilla Lundbergsloppet anordnades i Norrköping 2019. Loppet blev en stor succé och för varje år har antalet deltagare växt – 2022 var hela 638 barn med och sprang i Norrköping! I augusti 2022 tog vi även loppet vidare till vårt bostadsområde i Västergård i Södertälje där 100 av våra yngsta hyresgäster deltog, påhejade av familjer och grannar och 2023 korsade hela 200 barn mållinjen när loppet arrangerades för andra gången.

 

Läs mer om Generation Pep här

Alla barn ska ha möjligheten till ett aktivt liv

Tillsammans med Generation Pep arbetar vi för att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och vilja att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

Generation Pep

Viljan att förändra

Vi gillar att samarbeta och samverka, alltid med syfte att skapa ett bättre samhälle.

Engagemang och samverkan

IFK Norrköping

Tillsammans är vi med och bygger en framgångsrik stad – både på och utanför planen.

IFK