Lilla Lundbergsloppet

 

Lilla Lundbergsloppet är Lundbergs Fastigheters populära barnlopp som startade 2019 i Norrköping. Genom gratis deltagande vill vi öppna dörren till en rolig upplevelse som väcker lusten till rörelse och aktivitet – för alla!

Lilla Lundbergsloppet i Norrköping är en del av NKPG City Norrköpings Stadslopp som arrangeras av Tjalve Friidrott. Alla barn upp till 12 år välkomnas att delta och sedan första upplagan i Norrköping har deltagarantalet stadigt ökat. 2023 var hela 1 000 barn anmälda! I loppet springer, går, eller rullar barnen längs en 1 km lång bana som kantas av musik, såpbubblor och en peppande publik. Alla deltagare får nummerlapp, medalj och en goodiebag.

En rad kringaktiviteter arrangeras i samband med loppet, bland annat finns en prova-på-yta där flera av stadens idrottsföreningar är på plats. 2023 var IFK Norrköping, Norrköping Dolphins, Vita Hästen och KFUM Volleyboll med för att visa upp och skapa intresse för sina respektive sporter och föreningar. Autografskrivning blandas med lek, spel och många glada skratt. En minnesvärd upplevelse för både barn och vuxna.

Lopp för hyresgäster främjar trygghet och grannsämja

2022 arrangerade vi för första gången Lilla Lundbergsloppet i egen regi, som ett hyresgästevenemang i vårt bostadsområde i Västergård i Södertälje. Här är loppet en viktig pusselbit i vårt arbete för att främja trygghet och grannsämja – en stor samhällsutmaning och en central fråga i alla våra bostadsområden. Även här har loppet blivit en riktig succé och vuxit från 100 deltagare första året till cirka 250 år 2024. Den festliga inramningen har såklart hängt med och budskapet är precis detsamma som i det större Norrköpingsloppet – i Lilla Lundbergsloppet får alla vara med och alla är vinnare!

Lilla Lundbergs loppet logotyp