Nu utvecklar vi Norrköpings city – igen

 

 

Som stadens största privata fastighetsägare har Lundbergs Fastigheter varit med och utvecklat Norrköping sedan 1944, då bolaget grundades. Sedan mitten av 70-talet har våra handelskvarter i city varit den självklara shoppingdestinationen för Norrköpings invånare och besökare. De välkända citygalleriorna Spiralen och Linden har attraherat såväl de stora kedjorna som de lokala entreprenörerna. Vi tror att framgångsreceptet bygger på en vilja att hela tiden utvecklas i takt med samtiden. 2021 stod vi vid ännu ett vägskäl. De traditionella shoppingkvarteren möter inte längre människors förändrade beteende, behov och förväntningar. Hur skapar vi attraktiva citykvarter för idag som håller även imorgon? Vi väljer än en gång att följa med i utvecklingen och satsa på framtiden, så klart.

Med etableringen av Innerstan tar vi nästa steg för skapa ett mer relevant innehåll och en miljö där människor trivs och vill spendera tid – oavsett om det är dag, kväll, arbetstid eller fritid. Projektet är ett samarbete mellan Lundbergs Fastigheter och Förvaltnings AB Lunden och kan beskrivas som strukturomvandling i praktiken, där ett nytt innehåll skapar attraktionskraft genom ett bättre och mer relevant utbud. Butiker, restauranger, caféer och kultur möter näringslivet på ett alltmer sömlöst sätt.  

Förnyelse för bättre kundupplevelse

2022 inleddes projektet där fastigheterna Tulpanen 18 och Liljan 6, som utgör Spiralens köpcentrum, genomgår en omfattande förnyelse. En större invändig omvandling har ägt rum, där flera butiker fått nya lägen för att förtäta och skapa en tydligare klustring och bidra till en bättre upplevelse för besökarna såväl som hyresgästerna. Utvändigt får fastigheterna ett nytt arkitektoniskt utseende. Stängda fasader byts ut till nya lösningar som ger en modern och attraktiv känsla i kvarteren. I entréplan flyttas fasaderna ut och visionen är ett naturligt flöde mellan inne och ute. Större delen av den utvändiga förnyelsen genomfördes under 2023.

De stängda fasaderna byts ut till nya lösningar. Ett tydligt formspråk med ett rastermöster skapar en transparens och släpper in gott om ljus. 

Mötesplats för näringslivet

Köpcentrumets övre plan har helt och hållet omvandlats till kontor och framför allt en mötesplats för näringslivet genom etableringen av co-workingaktören Dospace. Anläggningen är Sveriges största coworking utanför storstäderna och med sitt unika läge, mitt i Norrköpings traditionella citykvarter, är etableringen ett tydligt exempel på stadskärnors utveckling och utvidgade funktion. Dospaces etablering om 3 000 m2 erbjuder drygt 200 arbetsplatser och en hörsal för ca 100 personer. En kontors-, mötes- och konferensarena där trivsel, kunskapsutbyte och samverkan står i fokus.

Kontor i Innerstan

Mitt i Norrköping hittar du Innerstan. Kvarter med människan i centrum – kvarter för livet. I Innerstan finns alla förutsättningar att skapa kontor anpassade för framtiden, som stärker både varumärket och företagskulturen. Här ställer vi om och skapar 2 700 kvm nya kontor i delar av de tidigare handelsytorna. Tillsammans med ett sextiotal befintliga kontorslokaler blir det närmre 40 000 kvm kontor med bästa läge, nära allt.

Bli en del av Innerstan
””

Allt startade i Norrköping 1944

Lars Erik Lundberg grundade Lundbergs i Norrköping 1944, endast 24 år ung. Som nytänkande byggnadsingenjör insåg han tidigt att det borde finnas värde i att äga och förvalta fastigheterna själv, istället för att sälja dem när de var färdigbyggda. Resten är svensk fastighetshistoria. Idag är Lundbergs Fastigheter ett stolt, helägt dotterbolag till investeringsbolaget Lundbergs – ett börsnoterat ”familjeföretag” med över 50 000 aktieägare i Sverige och i utlandet.

Vår historia