Vår uthyrningsprocess
– så fungerar det när du söker bostad

Vi publicerar lediga lägenheter löpande på vår hemsida. När du hittar en lägenhet som du är intresserad av gör du en intresseanmälan för lägenheten genom att identifiera dig med BankID och sedan fylla i ett antal uppgifter om dig själv.

Vi har inte något kösystem utan arbetar med matchning – vi vill hitta rätt hyresgäst till rätt lägenhet. Därmed har alla som är intresserade möjlighet att söka, förutsatt att man uppfyller kraven i vår uthyrningspolicy. Hittar du ingen lägenhet som passar kan du anmäla dig till vårt Intresseregister. Då får du ett mail så snart vi har en ledig lägenhet som passar dina önskemål.

Så funkar det – steg för steg
  1. Här hittar du våra lediga lägenheter
  2. När du har hittat en lägenhet som du är intresserad av kan du göra en intresseanmälan genom att klicka på knappen ”Anmäl intresse”. Du blir då ombedd att identifiera dig med BankID och får sedan fylla i ett antal uppgifter om dig själv. Här kan du även lägga till en medsökande om du exempelvis vill söka lägenheten tillsammans med din sambo.
  3. När du har sökt lägenheten kan du följa uthyrningsprocessen på Mina sidor. Du loggar enkelt in genom att identifiera dig med BankID. Om du går vidare i uthyrningsprocessen blir du erbjuden visning inom ett par veckor. Du får då tacka ja till visningen. Om lägenheten skulle gå till en annan sökande blir du meddelad. Allt detta gör du på Mina sidor.
  4. Efter att du har varit på visning får du ange om du är fortsatt intresserad av lägenheten eller inte. Det gör du också på Mina sidor. Vi gör sedan ett urval bland de fortsatt intresserade och gör en UC-kontroll (kreditupplysning) på vår blivande hyresgäst.
  5. Är du vår blivande hyresgäst blir du kontaktad av vår uthyrare och erbjuden hyresavtal. Har lägenheten gått till annan sökande får du ett meddelande om det på mail eller sms samt på Mina sidor.
Hittar du ingen lägenhet som passar? Anmäl dig till vårt Intresseregister!

Genom att anmäla dig till vårt Intresseregister godkänner du att vi får kontakta dig med tips på lediga lägenheter som vi tror kan passa dig. Vill du avregistrera dig gör du det enkelt och smidigt på Mina sidor.

Så här gör du för att anmäla dig till Intresseregistret:

  1. Logga in på Mina sidor genom att identifiera dig med BankID.
  2. Klicka på Intresseregister och fyll i uppgifter om dig själv och lägenheten du letar efter.
  3. Klart! Du får ett mail när vi har en lägenhet som matchar dina önskemål.

 

Hitta din drömlägenhet

Sök bland våra lediga lägenheter och hitta ditt drömboende!

Så snart du har lämnat in en intresseanmälan följer du uthyrningsprocessen enkelt och smidigt på Mina sidor.

Lediga Lägenheter